Blog

Organiziranje dječjih rođendana poput onih iz bajke!

Bajkovita kuća puna osmijeha i radosti

Razdvojna crta - Bajkovita kuća

Bajkovita kuća je igraonica i rođendaonica kojom odjekuje smijeh i sreća. Bajkovita kuća je mjesto koje rado posjećuju djeca i roditelji te mjesto u kojem se organiziraju proslave za pamćenje. Igraonica i rođendanica koja je prepuna djece, u kojoj odjekuje smijeh i kojom se širi radost i veselje. Bajkovita kuća – mjesto gdje su sve priče moguće! No, ovog puta priča ide u drugome smjeru.

Nedavno smo putem Facebook društvene mreže zamolili sve one koji znaju za obitelji koji nemaju novca, a imaju djecu kojoj ne mogu priuštiti proslavu rođendana, koji su uistinu slabog imovinskog stanja, da nam napišu osobe koje prepoznaju u ovoj objavi. Naglasili smo da sve ide anonimnim putem. Nismo kadri promijeniti svijet, nemamo mogućnosti za promjenu istoga. No, zašto ne bismo promijenili rutinu, darovali osmijeh, darovali bajku? Tako, tim naše igraonice i rođendaonice je odlučio darovati proslavu rođendana.

Prvenstveno smo izuzetno ugodno iznenađeni da jedna rođendaonica i igraonica može izazvati toliku lavinu pozitivne energije. Lavina zajedništva koja nam je dala još više elana za postizanje zacrtanog cilja. Ne kažemo da ćemo promijeniti svijet niti život toj djeci, ali voljeli bismo barem na jedan dan staviti osmijeh na dječje lice. Učiniti da djeca bar nakratko zavire u naš svijet Bajkovite kuće. Svijet Bajkovite kuće je svijet mašte. Darujemo djeci proslavu iz bajke. Sve počinje prvim korakom, zar ne…

Nakon mnoštva poruka podrške, reakcija i dijeljenja naše objave, došao je i trenutak da sjednemo, pregledamo sve prijave za proslavu rođendana i razmotrimo koje obitelji će biti izabrane. Nismo mogli odlučiti jer je svaka obitelj specifična na svoj način, s određenim potrebama. Kako uskratiti jednom djetetu proslavu rođendana, a pružiti drugome? Naša igraonica i rođendaonica Bajkovita kuća je pristupila izboru vrlo empatijski. Sukladno tomu, sve obitelji koje je netko prijavio su izabrane. Hvala što nas podržavate!

Tim (sanjari) Bajkovite kuće

Podjelite objavu

Oblak, ptičica i balon na vrući zrak
Sunce, duga i oblak
Pčelica i leptirić
Ptičice i oblaci